Sneeuwvlokjes

Groots en klein

Overkomt jou dat ook? Je ziet grootse zaken waar je niet naast kan kijken en die je overdonderen, raken en goedgezind maken. En dan ineens tussen al het groots geweld door, is daar iets kleins dat je overrompelt.

De koude van de voorbije dagen valt voor ons onder de categorie “groots”. Je kan er niet naast voelen om het zo te zeggen. Maar ’s ochtends wanneer we dan in de wagen stappen, worden we verrast door de prachtige, kleine tekeningen van de koude op de voorruit. Bijna zonde om het te moeten wegkrabben.

Op inspiratietocht 

We lieten al weten dat we de voorbije maanden bewust tijd namen om nieuwe inspiratie op te doen. Ook voor en over onze zaak. Zo zijn we samen én apart op ontdekking geweest.

Sigrid ging o.a. op pre-Kerst citytrip naar Londen. De grootsheid sprong er toen overal uit. Kerstdecoratie over the top, overal waar je keek. In het straatbeeld, in de etalages, in de winkels, in de musea die werden bezocht. Ze werd er blij van, maar was soms ook overdonderd door alle kerstdrukte, ja zelfs kerstdecadentie. En eigenlijk kwam voor haar onverwachts dé overrompeling door één van de kleinere schilderijen in de inspirerende zalen van The Wallace Collection.

Het bekende schilderij De Schommel van Jean-Honoré Fragonard gaat meestal met alle aandacht lopen, maar het was het kleinere werk van hem, Le Souvenir, dat er bijna naast hangt – waar ze stil van werd. Het delicate schilderijtje greep naar de keel (toch naar die van haar 😊) en ze is er een tijdje bij blijven stilstaan. (Kijk zeker eens naar beide schilderijen op de site van The Wallace Collection, hoewel het fijne karakter niet helemaal tot zijn recht komt online.)

Dit werk zorgde sindsdien al voor inspiratie bij het samenstellen van enkele rustige kleurenpaletten of hielp bij het kiezen van materialen “met een zacht gevoel”. Nu, weken later, zijn er nog altijd (soms letterlijk) grote kunstwerken waar ze aan terug denkt, maar het zijn die bijna onopvallende “kleintjes” die een plaatsje in haar hart veroverd hebben.

Groots én klein in je interieur

Groots of klein, voor ons verdienen beide aandacht. En niets is minder waar in een interieur. Grootse effecten, grote oppervlaktes, duidelijke statements in je kleur- of materiaalkeuzes….met dit alles maak je indruk. Maar mogen we toch oproepen om de kleine ingrepen niet te vergeten. De juiste handgreep, een kleine kleurtoets, een glanzend object waarin het licht weerkaatst aan je raam,…het maakt allemaal een verschil. Net zoals die kleine tekeningen op de voorruit van onze wagen zorgen al die details voor een extra, interessante laag in je interieur.

We wensen iedereen veel fijne momenten in 2024, groots én klein!

Sneeuwvlokjes

Marij & Sigrid

Inspiratie, schoonheid en kwaliteit