Warmte-pakket

Deze periode kiezen we bij Ditt Huis voor een echte warmte-boost. 

Onze éénmalige december-workshop ‘Warmte-boost’ wordt gefinetuned naar de workshop ‘breng rust in je interieur’ en zal vanaf 2023 deel uitmaken van ons vast aanbod. Via onze Instagram-account tonen we inspirerende voorbeelden hoe je met bepaalde materialen een warme toets aan je inrichting geeft. Maar Ditt Huis wil dat warmte-gevoel ruimer de wereld insturen en vandaag stellen we met een warm hart ons deco-pakket aan jullie voor. 

Dek je tafel met ons deco-pakket

Links zie je het Happy-pakket & rechts het Cosy-pakket. Ieder deco-pakket bestaat uit:

  • 4 stoffen placemats (35 x 50 cm)
  • 4 stoffen servetten (40 x 40 cm)
  • 2 menukaarten en 8 naamkaartjes 
  • 2 houders voor de menukaart en 4 voor de naamkaartjes (in notelaar) 
  • 1 vaas in keramiek

Dit basispakket levert dus voldoende materiaal om voor 4 personen jouw tafel aan te kleden. Voor één pakket betaal je 119 euro (incl. BTW). 

Je hebt de keuze tussen het Happy-pakket of het Cosy-pakket. Het verschil? In het Cosy-pakket vind je een andere vaas en een meer rustige placemat, nl. in een donkere, groengrijze kleur t.o.v. de vrolijke print van de Happy-placemat  (zie foto’s). Voor het overige is alles gelijk. 

Links steeds het Happy-pakket, rechts Cosy.

Zoals in al ons werk hebben we bewust gekeken naar de samenhang en het totaaleffect. Dat heeft het voordeel dat elk pakket apart een sterk geheel is, maar dat je ook beide pakketten kan mixen, als je dat wil. Gezien de tijd van het jaar bruikbaar voor de komende feestdagen, maar ook de rest van het jaar. En uiteraard kan je deze set aanvullen met eigen decoratie. 

Je kan 1 pakket aankopen of gaan voor meer. Er zijn in het totaal 4 Happy-pakketten en 4 Cosy’s beschikbaar (dus 4 x 4 personen). Echt een limited edition. 

Het verhaal achter dit pakket

Alles startte vanuit een gevoel bij ons beiden dat de voorbije maanden alleen maar sterker werd. We wilden iets teruggeven aan jullie én aan enkele lokale leveranciers waar we dit jaar zo fijn mee samenwerkten. Konden we dit doen vanuit onze interieur-expertise en vanuit onze plannen om zelf producten te creëren?

Tijdens één van onze brainstorm-wandelingen (toen nog met beter weer) vroegen we ons af “Waar in ons interieur is een warme sfeer extra belangrijk? Waar in ons interieur leggen we gasten in de watten of komen we met ons gezin samen?”. Als snel zeiden we beiden “aan onze eettafel”. Of dit nu letterlijk een tafel is of bv. een keukeneiland, dat doet er niet toe. Het gaat om de eetplaats als een centraal punt thuis waar je gezellig de tijd neemt voor het avondeten met je gezin, familie of vrienden; waar je een lekkere kop koffie of tas thee serveert met koekjes of een stukje taart en bijbabbelt; waar je tijdens het weekend de dag misschien wat rustiger begint met een lekker ontbijt. Een belangrijke plek dus in je interieur. 

Kwam de vraag: hoe willen we die plek extra in de bloemetjes zetten? Een tafel ontwerpen? Graag, maar dat is misschien voor later ☺. Nu besloten we te focussen op producten die helpen om die warme sfeer aan tafel te creëren én waarbij we onze lokale partners konden inschakelen voor de productie. En om het plaatje volledig te doen kloppen in het Ditt Huis-aanbod, wilden we zo weinig mogelijk wegwerpproductie. 

The making of 

Als eerste idee werkten we een naamkaartje uit voor op je tafel. Zo zeg je op een persoonlijke manier “welkom en geniet mee” tegen je gasten. Op de originele menukaart kunnen ze piepen welk lekkers ze allemaal voorgeschoteld krijgen. Voor deze kaarten ging grafisch vormgever Marjolein Schurmans met onze ideeën aan de slag. De impact van de uiteindelijke productie is beperkt. We kozen immers voor een Belgische drukkerij die duurzaam print en voor een papier van 100% katoenvezel. De menukaart is bovendien zo vormgegeven dat je enkel op de achterzijde schrijft en de voorzijde nadien dienst kan doen als karaktervolle decoratie. 

En dan: hoe konden we die kaartjes op een leuke manier een plaats geven op de tafel? Schrijnwerker Wannes van Indemaak ging voor ons aan de slag met notelaar en maakte staanders in twee maten, kleinere voor de naamkaartjes en een bredere versie voor de menukaart. 

Ondertussen zochten we bij plaatselijke handelaars naar inspirerende stoffen waarmee we placemats en servetten lieten naaien, manueel én lokaal. Ons pakket was bijna klaar. 

Gevoelsmatig ontbrak er nog één iets om de tafelzetting helemaal af te maken. Een sfeervolle vaas die zowel met (droog)bloemen als zonder, de decoratieve puntjes op de i zet. Et voila, het warmte-pakket 2022 was geboren ☺ en vandaag bieden we deze limited edition met groot plezier aan jullie aan. Wie ga jij uitnodigen? 

Het prijskaartje

Wat de prijs betreft: we vragen jullie de prijs die nodig is om het werk van onze leveranciers en materialen te betalen zodat we hun werk correct kunnen honoreren. En we voorzien in de verkoopsprijs een bijdrage aan een goed doel. Van ieder verkocht pakket wordt immers 19 euro doorgestort naar de Warmste Week. Welk goed doel past beter bij een warmte-pakket dan deze solidariteitsactie tegen kansarmoede?! 

Wijzelf kozen ervoor niet aan dit pakket te verdienen. Betekent dit dan dat wij hier niets aan hebben? Helemaal niet! Voor ons persoonlijk draaide dit project om het volgende: 

  • een verdere samenwerking uittesten met lokale uitvoerders omdat we in de toekomst meer pakketten willen aanbieden. In die zin was dit voor ons een leertraject. 
  • het fijne gevoel dat we met een uniek pakket een beetje warmte in andere huizen brengen en de Warmste Week een beetje helpen.
  • letterlijk vormgeven aan onze dromen en plannen om producten te creëren die bijdragen aan een slow interior. 

Trouwens, wil je weten wat we met dat laatste bedoelen, schrijf je dan in voor onze spiksplinternieuwe nieuwsbrief die start in 2023 (schrijf je nu al in via info@ditt-huis.be). 

Ga je zelf genieten van ons warmte-pakket of geef je het met kerst cadeau aan iemand die je lief is? We wensen jou er sowieso veel plezier mee!  

Hopend dat dit pakket de start is van veel warmte. 

Marij & Sigrid